VMBiH: Ugovori podrške proizvodima Microsofta

Bez autora
Jun 24 2010

Ugovori o licenciranju i podršci Microsoftovih proizvoda potpisani su danas u Sarajevu između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Microsoft korporacije. U ime Vijeća ministara ugovore je potpisao ministar komunikacija i prometa BiH Rudo Vidović, a u ime korporacije Microsoft i Konzorcija Lanaco-Logosoft-Team Work, kao lokalnog Microsoftovog partnera, ugovore su potpisali Lejla Zukić-Krivdić i Nebojša Ninić. Potpisivanju je prisustvovao predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić. Nakon potpisivanja ugovora slijedi potpuna informatizacija Bosne i Hercegovine. Važno je za Bosnu i Hercegovinu da se Vijeće ministara odlučilo da u tijelima uprave koristi vrhunski i valjano licencirani softwer koji će povećati sigurnost i transparentnost korištenja komunikacijskih tehnologija i informacijskih sustava u državnoj upravi, naglasio je Vidović.

VMBiH: Ugovori podrške proizvodima MicrosoftaUgovori o licenciranju i podršci Microsoftovih proizvoda potpisani su danas u Sarajevu između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Microsoft korporacije.

U ime Vijeća ministara ugovore je potpisao ministar komunikacija i prometa BiH Rudo Vidović, a uime korporacije Microsoft i Konzorcija Lanaco-Logosoft-Team Work, kao lokalnog Microsoftovog partnera, ugovore su potpisali Lejla Zukić-Krivdić i Nebojša Ninić.

Potpisivanju je prisustvovao predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić.

Ministar Vidović je kazao da nakon potpisivanja ugovora slijedi potpuna informatizacija Bosne i Hercegovine.

- Važno je za Bosnu i Hercegovinu da se Vijeće ministara odlučilo da u tijelima uprave koristi vrhunski i valjano licencirani softwer koji će povećati sigurnost i transparentnost korištenja komunikacijskih tehnologija i informacijskih sustava u državnoj upravi, naglasio je Vidović, saopćeno je iz njegovog kabineta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik